Meer zakelijk succes door bloggen!

Menig ondernemer breekt er z’n hoofd over: hoe win je de slag om de klant? Wat moet je doen om de concurrentie voor te blijven? Hoe zorg je voor een betere positie in Google? Meer verkeer naar je website? En hoe laat je het aantal klanten groeien? Tip van de dag: start met bloggen.

We hoeven er geen geheim meer van te maken. We zijn collectief diep verslaafd geraakt aan internet. Als we onverhoopt niet over Wifi of mobiel internet beschikken, voelen we ons als de roker zonder sigaret – er treden vrijwel direct afkickverschijnselen op. Online is waar we zijn, onze tijd doorbrengen, onze vrienden ontmoeten, ons hart luchten, ons nieuws en onze informatie verzamelen. Altijd en overal. Dat geldt dus ook voor uw klanten.

Nederlanders zijn 32,6 uur per week online

Hoeveel tijd denkt u dat uw klanten doorbrengen achter een computerscherm, met een tabletcomputer op schoot of een smartphone in hun hand? Al in 2012 waren Nederlanders tijdens werkdagen 4 uur en 48 minuten online. Op vrije dagen was dat een half uur minder. Wie vijf dagen werkt, brengt in één week tijd dus 32,6 uur (!) van zijn tijd online door. Druk met social media, nieuwslezend en surfend over een oceaan van informatie.

En die informatie neemt nog altijd in een krankzinnig, moordend en duizelingwekkend tempo toe. Gemiddeld worden dagelijks meer dan een miljard pagina’s (!!) toegevoegd aan het wereldwijde web. Om u een idee te geven wat er elke 60 seconden op het internet gebeurt, bekijk onderstaande infographic van Shanghai Web Designers eens:

wat-elke-60-seconden-op-internet-gebeurt

Hoe zorgt u ervoor dat u temidden van al dat geweld gevonden wordt?

Het antwoord: Start. Met. Bloggen.

Bloggen vergroot vindbaarheid op internet

Het regelmatig schrijven van sterke blogposts is dé manier om beter gevonden te worden door Google en het verkeer naar uw bedrijfswebsite een boost te geven. Uit tal van onderzoeken blijkt dat bedrijven die zakelijk bloggen betere resultaten behalen dan bedrijven die dat niet doen. Zelfs als u slechts één keer per maand blogt, neemt het verkeer naar uw website gemiddeld al met 49 procent toe!

Vijf redenen waarom bedrijven die bloggen succesvoller zijn:

 Ze scoren veel (!) beter in de zoekresultaten van Google
 Ze geven hun organisatie een menselijk/persoonlijk gezicht
 Ze creëren en verspreiden nieuws wanneer zij dat willen
 Ze positioneren zichzelf als de expert in hun branche of beroepsgroep
 Ze leren meer over de wensen en behoeften van hun klanten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een zakelijke blog te starten voor uw bedrijf of organisatie? Blog Busters adviseert u graag over het inrichten van een zakelijke blog. Wij helpen u bij het bedenken van geschikte blogonderwerpen en nemen de productie  van blogposts desgewenst volledig uit handen.

Zin in een kop koffie (of thee!) en een vrijblijvend adviesgesprek? Bel 085 060 1111 of stuur ons een mail.